Ik deed de weggooitest en dit was mijn resultaat:
Fantastisch! Op basis van deze test gooit u minder voedsel weg dan we gemiddeld in Nederland doen. Zijn uw familie en vrienden ook zo voorzichtig met voedsel als u? Daag ze uit voor deze test!
Gemiddeld gooit de Nederlander jaarlijks ruim 40 kilo van het bruikbare voedsel in de afvalbak, en dat kost gemiddeld 150 euro per jaar. Voedselverspilling is een vorm van energieverspilling. Voordat een maaltijd bij u op tafel staat, hebben de ingrediƫnten al een hele weg afgelegd. Producten worden geteeld, vervoerd, bewerkt en verpakt. Dit kost allemaal energie. Als u een bruikbaar product uiteindelijk weggooit, is dat allemaal voor niets geweest. Weggooien is zonde, want eten is om op te eten!
Volgens mij scoor ik hier zo goed omdat wij thuis toch opletten wat we kopen en tot hoever de houdbaarheidsdatum reikt. Als er eten over is geven wij dit aan onze dieren. Groenten en aardappelen gaan naar onze kippen en het vlees dat overblijft gaat naar de hond en kat. Zo gooien wij niet zo vaak iets weg. Wel gebeurt het soms dat wij dingen moeten weggooien maar dat is dan omdat deze er niet meer goed uitzien. Ik denk niet dat wij als gezin zo veel verschillen van het gemiddelde want alsje er eens bij stilstaan gooi e toch altijd meer weg dan je denkt.
Wil je zelf ook de test doen? Klik dan hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten